Papryczki nadziewane mięsem i paprykarzem z kaszy jaglanej

Dodano: 6 sierpnia 2015 • Dania Główne, KuchniaDodaj komentarz

11

Składniki:

  • 2 papryki podobnej wielkości, mogą być różnych kolorów
  • 125g sera mozarella
  • 2 jajka
  • 400g mięsa wieprzowo – wołowego
  • 1 cebula
  • 50g paprykarzu z kaszą jaglaną Primavika
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz, sól, papryka słodka, pieprz chili cayenne

 
Sposób przygotowania:

Z papryk odcinamy końcówki, usuwamy gniazda nasienne. Mięso podsmażamy na maśle klarowanym wraz z czosnkiem, cebulą, pieprzem oraz solą. Każdą paprykę napełniamy farszem, zaczynając od wysmarowania jej wnętrza paprykarzem z kasza jaglaną, po czym warstwowo dodajemy jeden po drugim: mięso, plaster sera mozarella, mięso. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni oraz pieczemy papryki przez około 35 – 40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia, można posypać papryki startym serem.

Smacznego!

 

Tagi: ,