Suflet cynamonowy

Dodano: 15 lipca 2015 • Desery, KuchniaDodaj komentarz

12

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka espresso
  • 1 łyżka mleka kokosowego ( kremu )
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka mąki kasztanowej
  • 1 łyżeczka masła orzechowego


Sposób przygotowania:

Rozdzielamy jajka na żółtka i białka. Żółtka miksujemy z masłem orzechowym, mleczkiem kokosowym, cynamonem, mąką kasztanową, miodem, espresso oraz dwoma łyżkami kakao. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Po czym stopniowo dodajemy do naszej masy mieszając łyżeczką do połączenia składników. Masę rozlewamy na kokilki przesmarowane olejem kokosowym i wstawiamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni.

Tagi: , , , ,